Pietrari.

Program de twinning Pietrari-Florida

Program de twinning Pietrari-Florida

Prin intermediul Biblionetului Pietrari, scoala din localitatea noastra a participat in aceste zile la o selectie nationala organizata de Fundatia Dori Slosberg Romania pentru un program de twinning cu scoli din Florida, USA.

Fundatia Dori Slosberg este o organizatie non-guvernamentala ce are ca principal obiectiv promovarea sigurantei rutiere, asumandu-si in acelasi timp rolul de a contribui la procesul educational de preventie si informare al tinerilor, prin dezvoltarea de parteneriate durabile cu institutii si organizatii nationale, in vederea diminuarii numarului de accidente si de victime pe sosea. Biroul national din Romania a fost creat in septembrie 2011, activitatea acestuia fiind structurata pe 3 piloni: Educatie/Informare/Preventie, Cooperare si Advocacy. In cadrul pilonului de Cooperare, sunt oferite oportunitati de lucru intre institutiile implicate in domeniul sigurantei rutiere din Romania si Florida, Districtul Scolar Broward County.
Dupa indelungi dezbateri si analize, grupul de lucru format din: Mark Quintana- Coordinator of School Improvement Broward County, Joy Veasy -Distance Learning Outreach Specialist si Alexandra Martin -Country Representative, Fundatia Dori Slosberg Romania, a decis scolile ce vor face parte din programul de twinning Romania-Florida, pentru seria de video-conferinte, avand ca subiect educatia rutiera.
Printre cele 5 scoli selectate dintr-un numar de 49 de scoli la nivel national, se numara si Scoala cu clasele I-VIII Pietrari, scoala care va sustine video-conferintele prin legatura Skype, din biblioteca. Echipa care se va ocupa de activitatile ce se vor derula in cadrul programului este alcatuita din: consilier educativ Anamaria Sandulescu, prof.limba engleza Simona Mesteacan si bibliotecar Crina Popescu.

Alte stiri

adauga si tu
Un nou succes al bibliotecii noastre!Un nou succes al bibliotecii noastre!

Biblioteca noastra a participat la competitia nationala de granturi pentru biblioteci propusa de... citeste mai mult

Hai pe net! la PietrariHai pe net! la Pietrari

Fundatia EOS cu sustinerea Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale si a... citeste mai mult

Altfel de scoala - la biblioteca...Altfel de scoala - la biblioteca...

In timpul saptamanii "Scoala altfel" biblioteca a avut planificate mai multe activitati ce s-au... citeste mai mult

Hora Costumelor 2012Hora Costumelor 2012

Festivalul Hora Costumelor are loc in fiecare an, de Florii, in localitatea Pietrari, din judetul... citeste mai mult

toate stirile
PietrariIntra acum!

Poze din Pietrari

Trimite pe mail acum!
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

bNDtsFyuQbjqNOR

De acord cu tine. Si eu sunt de aceeasi preare. Macar de ar avea o materie mai aerisita si mai putin densa. Dupa o vacanta raman doar cu ce a fost mai usor si mai logic pentru mine. Sunt genul care vrea sa stie si de ce invatam un anumit lucru, la ce ne foloseste + exemple practice daca se poate.Cand e de invatat pentru un test sau o teza mai grea, daca nu ai avut timp sa stai acasa si sa inveti zi de zi (toata ziua 8 ore dorm, 8 ore la scoala si alte ore pt. teme si invatat ca prostul pt. note nu pentru mine) o dai in bara,Materia asta ne preface in roboti. Parca intr-un fel m-am adaptat la chestia cu scoala cam asa: invat doar pentru note ! doar asta conteaza ! altceva ? nu!Atata timp cat ai note mari esti vazut de bine, esti bun. Nu cred ca mai are rostul sa incerci sa mai si tii minte logic, nu ? De aici rezulta ca esti tocilar. Asta ne face scoala romaneasca niste tocilari, vanatori de note mari. Cei care cedeaza devin gunoieri si smecheri de cartier, deoarece materia nu este diversificata. Se adreseaza celor cu super capacitati de invatare. 7-8 ore intr-o banca, la scoala asteptand profesorul sa ne dicteze continuu, constant, pe o voce monotona lectia. Fix cand sa iasa din clasa, noi fericiti ca in sfarsit am scapat, MAINE AVETI TEST "! Deci cum sa invat ceva la care pe timpul orei am fost super plictisit ? CUM ?Nu ma imaginez trezindu-ma la ora 7 dimineata, sa stau pana la ora 14 la scoala. Sa vin acasa si sa ma apuc de teme pe la 16 pana la 20. De la ora 20 pana pe la 10 mai inveti, tocesti pentru fericirea celor din jur, a profesorilor. La 11 te culci si asa mai departe.In weekend exista doar o zi libera Sambata. Duminica trb sa fac teme pt toata saptamana ca sa nu ma aglomerez. De ce credeti ca multi nu stiu inca cum sa transforme din cm in metru ? Nu pentru ca nu au invatat !!! Ci pentru ca nu au avut nevoie de asa ceva. Au avut nevoie doar de note mari.

 

ooejnMIslbMcdHivv

oqAhQs cqfdutowejnx

 

UzixostOrUCvbC

1jl0Ny , [url=http://qcrlauhbkgcr.com/]qcrlauhbkgcr[/url], [link=http://mvsxrzpbltcp.com/]mvsxrzpbltcp[/link], http://jpyealiwtcmb.com/

 

TPzKsopgMjaVnE

UDLYUi tvemsqfemyae