Pietrari.

Hai pe net! la Pietrari

Hai pe net! la Pietrari
Imagine campania "Hai pe net" 2011

Fundatia EOS cu sustinerea Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale si a Consortiului Alianta Digitala pentru Romania, lanseaza in perioada 26 - 30 martie campania
Hai pe net! 2012 - Aducem Romania online!

La aceasta campanie va participa si Biblioteca Publica Locala Pietrari printr-o ampla actiune la nivelul localitatii, initiativa prin care isi propune sa aduca online peste 40 de persoane excluse din punct de vedere digital. Campania vine in sprijinul celor care nu au acces la noile tehnologii, dorind in acelasi timp ca cei care au inceput deja sa utilizeze aceste tehnologii sa aduca la biblionet o persoana care nu a utilizat niciodata calculatorul, nu a fost niciodata online si care pierde din oportunitatile oferite de acestea.
Biblioteca Publica Locala Pietrari implicata pentru al treilea an consecutiv in organizarea evenimentului Hai pe net! urmareste atragerea cat mai multor persoane care se vor afla, poate, pentru prima data in spatiul virtual. Activitatile diversificate pe care Biblioteca Publica Locala si le-a propus sa le dezvolte in aceasta saptamana, tin cont, in primul rand, de specificul comunitatii, insa toate sunt orientate inspre constientizarea participantilor asupra beneficiilor ce rezulta din accesul la informatie.
Concret, cele peste 40 de persoane pe care urmarim sa le aducem pentru prima data "online" in Biblioteca Publica Locala Pietrari vor participa intre orele 8-16 la urmatoarele activitati:
1. Activitati pentru tineri - utilizarea aplicatiei www.skillage.eu, un nou produs online dezvoltat cu sprijinul Microsoft, disponibil in limba romana, dedicat evaluarii abilitatilor TIC a tinerilor in functie de cerintele angajatorilor de pe piata muncii. Aceasta aplicatie este destinata cu precadere tinerilor cu varsta intre 16-24 de ani si care se pregatesc sa intre pe piata muncii. 2. Navigatori seniori - oameni in varsta sau intergeneratii care vor realiza propriile "Povesti de viata" in format electronic, vor fi familiarizati cu serviciile noi de e-guvernare, e-sanatate sau e-comert. 3.Locuri de munca online - pentru someri si pentru cei care se afla in situatia de a-si pierde locul de munca, utilizarea aplicatiei www.keycompetences.eu , o resursa disponibila in limba romana dedicata celor care doresc sa isi imbunatateasca sansele de angajare. Acest instrument ofera utilizatorilor posibilitatea de a-si dezvolta competentele TIC, atitudinea de a intelege cum invatam si de ce invatam continuu, spiritul de initiativa cat si abilitatile interpersonale sociale si de angajare.4. Elevi si parintii acestora - tema vizata de campania noastra este cea legata de siguranta pe internet; pentru aceasta vor fi folosite aplicatiile site-urilor http://www.sigur.info/ si http://www.safernet.ro/lectii/html/etusivu.htm. De asemenea, toti participantii vor vota pe site-ul campaniei.
Biblioteca Publica Pietrari, inclusa din anul 2009 in Programul "Biblionet- lumea in biblioteca mea" beneficiaza de echipamente IT&C si periferice, licente software si acces Internet, bibliotecarul Crina Popescu reusind sa faciliteze utilizatorilor bibliotecii publice accesul la cunoastere, inclusiv prin intermediul instrumentelor on-line.
Indiferent de activitate, participantii la aceasta campanie vor putea afirma, la sfarsitul acesteia, ca au fost conectati cu lumea-ntreaga.

Alte stiri

adauga si tu
Un nou succes al bibliotecii noastre!Un nou succes al bibliotecii noastre!

Biblioteca noastra a participat la competitia nationala de granturi pentru biblioteci propusa de... citeste mai mult

Hai pe net! la PietrariHai pe net! la Pietrari

Fundatia EOS cu sustinerea Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale si a... citeste mai mult

Altfel de scoala - la biblioteca...Altfel de scoala - la biblioteca...

In timpul saptamanii "Scoala altfel" biblioteca a avut planificate mai multe activitati ce s-au... citeste mai mult

Hora Costumelor 2012Hora Costumelor 2012

Festivalul Hora Costumelor are loc in fiecare an, de Florii, in localitatea Pietrari, din judetul... citeste mai mult

toate stirile
PietrariIntra acum!

Poze din Pietrari

Trimite pe mail acum!
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

XJhwqexYIN

Esa ha sido siempre la erttasegia de Amazon, si vemos ahora el Kindle Fire, el cual me quiero comprar, este1 super econf3mico comparado con los deme1s table. Ellos apuestan a perder al principio, es como una inversif3n. Pero luego le sacan ganancias bien grandes, con el Kindle Fire, se podre1 comprar videos, series, peledculas, mfasica, audios, libros para descarga inmediata, ese sere1 el verdadero negocio. Digamos que regalan los dispositivos con el propf3sito que uses la red.Yo no me quejo, tengo el Kindle Wi-Fi Keyboard y es fascinante, leo muchos libros y pdfs desde alled, sin el impacto visual que me produce la pantalla del computador.Un saludo,

 

rplUbMUUQyA

tffQWR xjmllbnrmehm

 

RpvYmWvBkwAFsW

rr9dBs dxbtpjhbiadw