Pietrari.

Altfel de scoala - la biblioteca...

Altfel de scoala - la biblioteca...
Campania de educatie rutiera

In timpul saptamanii "Scoala altfel" biblioteca a avut planificate mai multe activitati ce s-au desfasurat in parteneriat cu scolile din localitate.
Luni, 2 aprilie 2012, la biblioteca a avut loc activitatea intitulata "Misterele si enigmele Terrei" la care au participat elevii claselor a V-a A, a V-a B, a VI-a A, a VI-a B, a VII-a si a VIII-a B insotiti de doamnele profesoare de biologie si de geografie, si care prin prezentarile realizate folosind resursele on-line, dar si cartile din biblioteca noastra, au incercat sa lamureasca enigme nedeslusite pana in prezent.

Prezentari legate de continentul disparut, Atlantida, de Marea Piramida a lui Keops, Manuscrisele de la Marea Moarta, Monumentul funerar de la Taj Mahal, Cascada Niagara, Castelul de bumbac de la Pamukkale, Nufarul- floarea sfanta care nu se murdareste niciodata, etc. au starnit interesul si curiozitatea copiilor.
Am continuat ziua cu vizionarea filmului istoric "Mihai Viteazu" la care au participat copiii claselor a VIII-a insotiti de dl.prof. de istorie Ionescu Constantin.
Marti - 3 aprilie 2012
- cu incepere de la ora 10 a avut loc activitatea "Sa descoperim Orasul Luminilor!" in cadrul careia elevii claselor a V-a, a VI-a si a VII-a au putut viziona filmul "Le petit Nicolas" si au putut face o plimbare virtuala prin Paris, Orasul Luminilor, insotiti fiind de prof. de limba franceza Elena Ocroteala si de prof. Livia Muresan
- la biblioteca a avut loc campania de educatie rutiera pentru elevi in cadrul saptamanii "Scoala Altfel" intitulata "Sunt responsabil pentru siguranta mea!" la care au participat reprezentantii Fundatiei Dori Slosberg si invitatii lor; participantii la campanie au primit pliante, postituri, CD-uri Michelin si veste reflectorizante.
Zi de zi suntem actori in trafic. Cu totii ne expunem unor riscuri majore si adesea uitam regulile de baza care asigura sanatatea si integritatea. Accidentele, traumele, incidentele pot fi evitate daca stim sa ne purtam corespunzator. Romania ocupa locuri fruntase ca numar de accidente la nivelul Uniunii Europene. In 2010, au existat 2377 de decese survenite in urma accidentelor de masina si peste 8000 de raniti grav. Tinerii reprezinta categoria cea mai vulnerabila de participanti la trafic.
De aceea, in perioada 2-6 aprilie, Fundatia Dori Slosberg Romania deruleaza campania "Sunt responsabil pentru siguranta mea". Cinci scoli si licee atat din mediul urban, cat si din mediul rural, vor beneficia de conferinte interactive despre siguranta publica si siguranta rutiera, in cadrul saptamanii "Scoala Altfel", vizand un numar de aproximativ 1000 de elevi si profesori.
Campania se bucura de sprijinul lui Mihai Sturzu, unul dintre solistii cunoscutei trupe Hi-Q. Mihai va vizita toate scolile din program si va sta de vorba cu tinerii despre subiectul educatiei rutiere: "Am aflat din statistici ca cele mai multe accidente ale caror victime sunt copiii si tinerii, au loc in orase. Este in puterea si datoria fiecaruia dintre noi sa aiba grija de propria-i viata. Este in puterea si datoria fiecaruia dintre noi sa faca macar un metru de bine. Douazeci si doua de milioane de metri inseamna mult. Inseamna o autostrada de bine !", a declarat Mihai.
Printre scolile care vor fi vizitate de Mihai Sturzu se numara si Scoala cu clasele I-VIII Pietrari care a fost inclusa in acest proiect datorita Biblionetului Pietrari, legaturii prin internet create de Biblioteca Pietrari cu Fundatia Dori Slosberg, intalnire ce va avea loc in data de 3 aprilie 2012, orele 12. Gandite sub forma unor conferinte interactive, intalnirile cu elevii vor fi focalizate pe tematici legate de educatia rutiera, siguranta publica, metode de preventie, dar si pe experiente ale victimelor accidentelor rutiere.
Fiecare conferinta va avea 3 componente: o parte de prezentari si discursuri, vizionarea de filmulete ale unor campanii de educatie rutiera pentru tineri si o parte interactiva de intrebari si raspunsuri intre elevi si invitati: un ofiter al ISJ Valcea, un medic UPU Valcea, o victima a unui accident rutier.
Tot prin intermediul Biblionetului Pietrari, scoala din localitatea noastra a participat in luna februarie la o selectie nationala organizata de Fundatia Dori Slosberg Romania pentru un program de twinning cu scoli din Florida, USA. Dupa indelungi dezbateri si dupa analiza scrisorilor de intentie trimise de catre participanti, grupul de lucru format din: Mark Quintana - Coordinator of School Improvement Broward County, Joy Veasy - Distance Learning Outreach Specialist si Alexandra Martin - Country Representative, Fundatia Dori Slosberg Romania, a decis scolile ce vor face parte din programul de twinning Romania-Florida, pentru seria de video-conferinte, ce vor avea ca subiect educatia rutiera.
Printre cele 5 scoli generale selectate la nivel national dintr-un numar de 49 de scoli ce au intrat in competitie, se numara si Scoala cu clasele I-VIII Pietrari, scoala ce a fost inscrisa in programul de selectie la initiativa si prin intermediul Biblionetului Pietrari si care va sustine video-conferintele prin legatura Skype, din biblioteca, scoala neavand dotarea tehnica necesara.
Echipa care se va ocupa de activitatile ce se vor derula in cadrul programului este alcatuita din: consilier educativ Anamaria Sandulescu, prof.limba engleza Simona Mesteacan si bibliotecar Crina Popescu.
Toate activitatile ce se vor desfasura in cadrul proiectului de twinning si in cadrul campaniei de educatie rutiera vor fi gazduite de Biblioteca Publica Locala Pietrari.
Miercuri, 5 aprilie 2012 - drumetie la Manastirile dintr-un Lemn si Patrunsa.
Joi, 4 aprilie 2012:
- cu incepere de la ora 8 la biblioteca au fost invitati elevii care indragesc chimia si fizica pentru a experimenta virtual extragerea uleiurilor eterice din plantele aromatice, pentru a folosi lectiile intuitext si pentru o calatorie virtuala din macrocosmos in microcosmos alaturi de doamna profesoara Livia Muresan;
- de la orele 11 elevii claselor a I-a si a III-a impreuna cu invatatorii Adrian Veteleanu si Ionela Istocescu au vizitat biblioteca, au citit povesti si au vizionat filmul de desene Peter Pann
Imagini din timpul desfasurarii activitatilor gasiti la adresa http://bibliotecapietrari-crina.blogspot.com/2012/04/altfel-de-scoala-la-biblioteca.html

Alte stiri

adauga si tu
Un nou succes al bibliotecii noastre!Un nou succes al bibliotecii noastre!

Biblioteca noastra a participat la competitia nationala de granturi pentru biblioteci propusa de... citeste mai mult

Hai pe net! la PietrariHai pe net! la Pietrari

Fundatia EOS cu sustinerea Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale si a... citeste mai mult

Altfel de scoala - la biblioteca...Altfel de scoala - la biblioteca...

In timpul saptamanii "Scoala altfel" biblioteca a avut planificate mai multe activitati ce s-au... citeste mai mult

Hora Costumelor 2012Hora Costumelor 2012

Festivalul Hora Costumelor are loc in fiecare an, de Florii, in localitatea Pietrari, din judetul... citeste mai mult

toate stirile
PietrariIntra acum!

Poze din Pietrari

Trimite pe mail acum!
Nu exista comentarii postate de utilizatori.